Digitalna štampa

Digitalna štampa – Digitalna štampa na tabak – Štampa velikih formata – Štampanje tekstila iz rolne

Digitalna štampa velikih formata

je savremena tehnika štampe, koja podrazumeva štampu fajlova na spektru različitih medija u punom koloru i visokoj rezoluciji štampe. Digitalna štampa velikih formata nema ograničenje po pitanju broja boja štampe, kvalitet i rok izrade nije uslovljen tiražom pa je moguće raditi i pojedinačnu štampu bez obzira na izbor materijala.

Štampa SWA TIM Beograd – Zemun

poseduje veliki broj ploter mašina za štampu velikih formata iz rolne renomiranih svetskih proizvođača (Roland , Cannon, HP, Mimaki), sve naše mašine su nove, koristimo originalne boje koje garantuju visok kvalitet i dugotrajnost otiska, a green gold sertifikati garanutju ekološku ispravnost boja.

Kompletna dorada štampe

pored velikog broj ploter štampača posedujemo visoko produktivne doradne mašine, alat i opremu nam omogućavaju mogućnost štampe više stotine m2 u toku jednog radnog dana, a naši terenski montažeri vrše montažu grafike na terenu čime smo u mogućnosti da Vam pružimo kompletnu uslugu od grafičke ideje, preko brze štampe i montaže grafike.

Digitalna štampa na tekstilu

iz rolne širine do 250 cm tehnologijom sublimacione, UV ili latex štampe smo u moguićnosti da odgovorimo na sve zahteve klijenata, a program reklamnog tekstila radimo tehnikama štampe na flex folijama ili tehnikom DTG i sito štampe.

Digitalna štampa na pločama

štampamo kompletan program pločastigh materijala u dimenzijama pune ploče 200 x 300 cm tehnikom UV štampe, u kombinaciji sa CNC mašinama u mogućnosti samo da isporučimo vrhunske reklamne produkte u svim oblicima i za sve namene.

Digitalna štampa na tabaku

štampom na tabaku papira u kombinaciji sa CNC katerom u mogućnosti smo da ponudimo reklamni i POS materijal u svim oblicima u malim , srednjim ili velikim tiražima. Štampu radimo na vrhunskoj Xerox mašini koja je potpuno automatizovana na svim garmaturama i vrstama običnih ili specijalnih papira do formata A3++.

Štampa jako velikih formata – Format bez ograničenja za velike planove i ideje

Digitalna štampa velikih formata je u stalnoj ekspanziji i danas predstavlja veoma zastupljenu tehnologiju štampe, a najviše se koristi digitalna štampa na ceradama, pvc folijama, poster i blue back papirima. Izuzetno veliki ploteri i mogućnost spajanja grafike su još jedna prednost kod ove tehnike štampe jer praktično i sam format grafike nema ograničenja.

Štampa se radi na svim vrstama medija do 320 cm širine (pločasti materijali, baneri, folija, tekstilni materijali)

ako se u obzir uzme i činjenica da je rok izrade za standardne formate i tiraže od 24 do 48h od porudžbine i besplatna isporuka grafike na Vašu adresu verujemo da je to dovoljno dobrih razloga da nas odaberete kao partnera za digitalnu šatmpu, a za ukazano poverenje cemo Vam se odužiti visokim kvalietom grafike i vrlo povoljnim cenama.

Primena digitalne štampe u brendiranju, promocijama, obeležavanju i označavanju

Posebno ističemo prednosti digitalne štampe kod uredenja sajmskih enterijera, uredenje izloga, lokala, out door i in door obeležavanja, vizuelne komunikacije, izrade pos materijala, izrade i brendiranje reklamnih polica. Možemo da se pohvalimo činjenicom da smo jedna od retkih štamparija u Beogradu koja u ponudi ima kompletnu uslugu digitalne štampe u svim raspoloživom tehnologijama koje su dostupne na tržištu.

Odnos cene i kvaliteta kod digitalne štampe (štampamo ploče, banere, tekstil do 320 cm širine)

Za naše klijente osim cene i kvaliteta proizvoda preporučujemo i najadekvatniju tehnologiju pa budite sigurni da dobijate najbolji mogući odnos: cena/kvalitet/rok/tehnologija. Kompletna dorada materijala je automatizovana pa je proces produkcije i dorade visoko kvalitetan istovremeno i vrlo kratak čime smo u prilici da odgovorimo na veliki broj zahteva u kratkim rokovima produkcije.

Tehnolgije digitalne štampe velikih formatau našoj ponudi : Latex, UV, Gel , Eco solvnet širine do 320 cm

Raspolažemo tehnologijom,Latex , eco solvente štampe,UV štampa, novom tehnologijom uv gel štampe i klasične uv flet bad štampače za direktno štampanje na pločastim materijalima, banerima, foliajma i tekstilu širine do 320 cm u kombinaciji sa CNC mašinama koje nude brzu i visokokvalitetnu obradu odštampanog materijala.

Prednosti digitalne štampe – IZRADA ZA 24h- Vrhunski kvalitet

Digitalna štampe je široko zastupljena tehnika štampe koja nudi vrhunski kvalitet i brzu produkciju pa uz podrazumevani vrhunski kvalitet štampanih proizvoda nudimo vrlo kratke rokove isporuke.Naša prednost je kompletan doradni proces u okviru naše firme, terenska montaža grafike na terenu i besplatna dostava proizvoda na teritroji Beograda.

Visok kvalitet štampe garantuje vrhunska oprema za štampu i doradu uz praćenje kvaliteta svih procesa putem digitalne aplikacije

Pozivamo Vas da iskoristite prednosti koje nudimo i da se obratite profesionalcima koji ce Vaše želje pretvoriti u realne mogućnosti.Boje koje koristimo poseduju Green Gold sertifikate, štampa se radi na vodenoj , uv ili eco solventnoj bazi i otporna je na atmosferske uticaje, štampani proizvod je bez neprijatnih mirisa i bez štetnih isparenja pa se može koristiti kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru.

Dodatni sadržaj

Grafička priprema dokumenata za kolor Štampu Velikih Formata

Izbor Formata: Pre nego što započnete proces grafičke pripreme, važno je definisati dimenzije papira na kojem će se vaš dizajn štampati. Uvek radite u 1:1 razmeri. Za plakate do 100x100cm, preporučuje se rezolucija od 300dpi, dok za plakate veće od 100x100cm preporučujemo rezoluciju od 150dpi. Nakon postavljanja dimenzija formata, odmah dodajte minimum 3mm zaobljenog prepusta sa sve četiri strane. Na primer, ako koristite A4 format (210x297mm), dimenzija formata sa prepustom bila bi 216x303mm. Prepust ne treba da bude samo beli okvir, već produžetak pozadine grafičke pripreme. Ne morate navoditi tačne dimenzije kraja stranica, već samo informaciju o veličini prepusta.

Pravilno Korišćenje Boja: Da bi prikaz na ekranu bio identičan bojama u štampanom obliku, neophodno je postaviti CMYK režim boja (Cijan, Magenta, Žuta, Crna), jer se i štampanje izvodi iz ovih color profila. RGB (Crvena, Zelena, Plava) je namenjen za prikaz na ekranima i nije pogodan za štampu. Količina upotrebljene boje na stranici ne bi smela da prelazi 300%, a optimalna pokrivenost boje bila bi maksimalno do 250% kako bi se izbegli neželjeni efekti u štampi. Za svetle nijanse, zasićenost boje ne bi trebala da bude ispod 10% kako biste očuvali kvalitet štampe.

Pravilna Priprema Crnog Teksta: Ako koristite kolor štampu sa pratećim tekstom u crnoj boji, važno je da je tekst pripremljen isključivo u crnoj boji (C=0; M=0; Y=0; K=100). Ako tekst nije pripremljen na ovaj način, moguće su neslaganja boja u štampi, što može rezultirati mutnim ili nečitkim tekstom.

Pravilna Priprema Crnih Površina: Kada koristite velike crne površine u kolor štampi, potrebno je dodati i druge boje kako biste postigli bogatu crnu boju. Pravilan odnos boja za bogatu crnu boju je C=50; M=50; Y=50; K=100. Na ovaj način, velike crne površine će biti zasićene i bogate u štampi. Ako koristite samo crnu boju (C=0; M=0; Y=0; K=100), rezultat će biti tamno siva nijansa.

Priprema Fotografija: Pre nego što uključite fotografije u dokument koji se priprema za štampu, prvo ih obradite u grafičkom programu i konvertujte u CMYK režim boja. Ovo je važno kako biste očuvali visoku rezoluciju, koja ne bi smela da bude manja od 300dpi.

Fontovi: Nakon završene pripreme, preporučuje se da sav tekst pretvorite u vektorski format ili da uključite korištene fontove u dokument (opcija "embed"), kako biste izbegli probleme koji mogu nastati ako fontovi nisu dostupni na drugim računarima. Izbegavajte opciju snimanja fontova zajedno sa dokumentom.

Kreiranje PDF-a za Štampu: Nakon završene pripreme, vreme je da kreirate PDF fajl za štampu. Da biste izbegli greške, sledite nekoliko koraka prilikom kreiranja PDF-a. Preporučujemo upotrebu Adobe PDF predloška "High Quality Print" kako biste zadržali visoku rezoluciju i imali kontrolu nad drugim parametrima. Koristite kompatibilnost sa Acrobat 4 (PDF 1.3) kako biste rasterizovali sve transparentne elemente i izbegli probleme u štampi. Opcije kompresije trebaju biti podešene na ZIP za boje i sive tonove kako biste smanjili veličinu fajla. Ne koristite konverziju boja i profile boja ako je dokument već pripremljen u CMYK režimu boja.

Slaganje fajlova na Rolnu: Nikada ne pokušavajte sami organizovati stranice na rolnu za štampu. Samo nam dostavite fajl sa prepustom za štampu, a mi ćemo obaviti organizaciju i pakovanje stranica na rolnu.
Kontaktirajte nas
We create your image ...