IZRADA DEKLARACIJA ZA PROIZVODE – ŠTAMPANJE SAMOLEPLJIVIH DEKLARACIJA

IZRADA DEKLARACIJA – izrada svih vrsta deklaracija na samolepljivom papir muflonu ili na PVC folijama (mat ili sjaj).Deklaracije se štampaju i isporučuju ricovano na tabaku da bi mogla lakše da se odlepljuje.
DEKLARACIJA U OBILKU I VELIČINI – po zahtevu klijenta u mogućnosti smo da ponudimo kompletan program štampanja, ricovanja ili štancovanja deklaracija za sve vrste proizvoda.
DEKLARACIJA PROIZVOĐAČA ILI UVOZNIKA – sadržaj deklaracije je propisan zakonom:

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, član 53, regulisano je da proizvodi namenjeni prometu moraju da imaju deklaraciju koja sadrži:
* Podatke o proizvođaču (naziv, adresa)
* Zemlju porekla
* Podatke o uvozniku-dobavljaču (naziv, adresa)
* Datum proizvodnje, odnosno godina uvoza
* Rok trajanja, odnosno rok upotrebe
* Naziv proizvoda
* Kvalitet proizvoda (sirovinski sastav)
* Veličinu
* Skupljanje po širini i dužini
* Način održavanja
Ako proizvod u svom sastavu ima boju, aditive, arome i druge dodatke , u deklaraciji tih proizvoda morate tačno da navedete njihovu količinu, u skladu sa Zakonom.
DEKLARACIJE KOD PREHAMBRENIH PROIZVODA : prehrambenih proizvoda proizvođač istakne i kalorijsku vrednost proizvoda.
Ukoliko je vršeno ispitivanje kvaliteta, treba da se istakne koja je institucija to radila i kada kao i broj rešenja.
NAČIN ISTICANJA DEKLARACIJA NA PROIZVODU : važno je da deklaracija bude na svakom proizvodu, vidno istaknuta koja može da se nalazi na ambalaži ili u vidu etikete, koja u zavisnosti od proizvoda, može da bude od tekstila ili kao nalepnica.

DEKLARACIJE ZA PROIZVODE IZ UVOZA : za proizvode iz uvoza, deklaracija proizvođača mora da bude prevedena na srpski jezik.

NAJČEŠĆE DIMENZIJE DEKLARACIJA : deklaracije se mogu raditi u svim dimenzijama i oblicima. Najčešće su dimenzije 85×55 mm, 90×50 mm , 40 x50 mm …

  • Pošaljite upit