Ofset štampa

Offset štampa : proizvodnja i prodaja štampanih reklamnih proizvoda

Tehnika indirektne štampe gde se boja pripremljena boja prenosi sa ofsetne ploče na gumeni plašt, a sa njega na tabak papira. Offset štampa je indirektni postupak umnožavanja štampane forme na papirnu podlogu. Ceo taj postupak zahteva odredjenu pripremu, tačnije izradu ploča za kolorne fajlove i samim tim postoje fiksni troškovi koji isključuju isplativost malih tiraža, jer se i fiksni troškovi dele sa nominalnim brojem proizvodnih jedinica.

Isplativost tiraža za ofset štampu (srednji i veliki tiraži)

Tehnika ofset štampe se koristi za štampu velikih i srednjih tiraža,idealna je tehnika za sve štampane forme koje zahtevaju odredjenu preciznost, tehnike dorade prarcijalnim lakom ili ofsetnim lakom, štancovanje u krivolinijskim formama jer za raliku od digitalne štampe postoji mnogo manja odstupanja u u preciznosti štampane forme. Tehnikom ofset štampe se rade brošure, katalozi, flajeri, memorandumi, srednji i veći tiraži vizit karti, lifleti, knjige…

Rokovi produkcije i formiranje cene kod offset štampe

Kada Vam je potrebna hitna isporuka štampe za isti dan (kako se u žargonu kaže, štampa za juče) u malim ili srednjim tiražima, onda je pravo rešenje digitalna štampa na tabak ili digitalna štampa velikog formata gde je isporuka veoma često moguća u roku od nekoliko sati od slanja grafičke priprem za štampu. Kod ofset štampe je potrebno izraditi ploče što samo izradu produžava za dan, u zavsnosti od tiraža i dorade standardni rokovi izrade su 2-3 dana za flajere i fascikle ili 5-6 dana za brošure i kataloge, za reklamne kese 7-8 radnih dana.

Kako se radi ofset štampa u našoj proizvodnji ?

U proizvodnji korisitmo četvorobojni Heidelberg u formatu B2 (50 x 70 cm) i veliki deo doradnih mašina koji garantuju kvalitetnu štampu i doradu u najkraćim rokovima po vrlo pristupačnim cenama. Ova visoko produktiva mašina nam daje mogućnost da u kratkom vremenskom roku isporučimo vrlo zahtevne štampane forme.Male triaže radimo digitalnmom tehnikom štampe iz formata do A3++ formata ili iz rolne širine do 3,2m.

Dorada ofset štampe i specijalni dodaci za dodatnu vrednost proizvoda

posedujemo sve potrebne doradne mašine i opremu za plastifikaciju čime smo u mogućnosti da ponudimo konkurentne i tržišne cene ofsetne štampe. Ako Vam je potrebna pomoć u definisanju posla, specifikacija materijala ili izrada probnih uzoraka (tabaka) u digitalnoj formi pre izrade tiraža uvek smo spremni da izađemo u susret i pomognemo u zajedničkom poslovnom interesu. Brošure, katalozi, koverte, memorandumi, papirne kese, fascikle, blokovi… kao i ostali reklamni štampani materijal možemo da uradimo različitim tehnikama štampu u zavisnosti od tiraža i specifikacije.

Naši aduti za saradnju:

Kratki i sigurni rokovi štampe: Razumemo da vreme često igra ključnu ulogu u poslovanju. Zato vam omogućavamo brze rokove štampe kako biste mogli brzo reagovati na promene i zahteve tržišta.

Odlične cene: Nudimo konkurentne cene koje se prilagođavaju vašim potrebama i budžetu. Kupujte ,,iz prve ruke,, direktno od proizvođača.

Vrhunski kvalitet štampe: Koristimo najnoviju tehnologiju i materijale kako bismo osigurali da svaki štampani materijal izgleda izvanredno. Vaša poruka će biti predstavljena na najbolji mogući način.

Dodatni sadržaj

Boje u offset štampi, šta je CMYK paleta boja ?

Zamislite svet u kojem samo četiri boje - crna, plava, crvena i žuta

ove četiri boje mogu stvoriti čitav spektar boja koje vidimo oko sebe. Ovo nije mašta, već stvarnost ofset štampe, jedne od najraširenijih tehnika štampanja u svetu.Ofset štampa je kao čarobnjak koji koristi svoje četiri osnovne čarobne štapiće - boje, pretvarajući ih u nebrojene nijanse i tonove.

Tajna se krije u minijaturnim rasterskim tačkama, tako malim da ih naše oko ne može ni videti Ove tačke se pažljivo postavljaju jedna pored druge, a njihova pravilnost i međusobna pozicija stvaraju iluziju mnoštva drugih boja. Baš kao u pikselima naših digitalnih ekrana, ali ovde umesto svetlosti koriste se mastila.Ali, kao i svaki majstor, ofset štampa ima i svoje specijalne trikove.

Pored osnovnih boja, postoji i paleta specijalnih boja poput srebra, zlata i fluorescenata, koje dodaju dodatnu dubinu i sjaj onome što se štampa

Sve to čini ofset štampu idealnom za štampu srednjih i većih tiraža. Različite štamparije imaju svoje specifične tehnike i kapacitete, ali osnovni princip - magija stvaranja bogatstva boja iz samo četiri osnovne - ostaje isti, pretvarajući svaki otisak u malo umetničko delo.
Kontaktirajte nas
We create your image ...