Sretenjski ustav 1835 god.

Dimenzije: 150 x 100 cm
Cena: 15 € + pdv

ZASTAVA SRETENJSKI USTAV 1835 god. – proizvodnja i prodaja

Proizvodnja i prodaja istorijske zastave Sretenjski Ustav 1835

istorijske zastave iz svih perioda su deo naše ponude iz segmeta proizvodnje zastava.U cenu je uključena standardna veličina i dorada zastave sa tunelom za koplje, a naravno možemo je izraditi i u drugim dimenzijama prema upitu klijenta.Štampa se readi na pes materijalu od 115 gr, jednostrano je štampana, a dvostrano vidljiva (druga strana se vidi u ogledalu)

Zastava Kneževine Srbije iz 1835. godine, poznata kao Prva zastava

U skladu sa Ustavom iz 1835. godine, zastava je bila opisana kao “otvoreno crvena, bela i čelikasto-ugasita”. Redosled boja na zastavi bio je crvena-bela-plava. Grb koji se nalazio na zastavi opisan je u 4. članu Sretenjskog ustava kao krst na crvenom polju, sa ognjilima smeštenim između krakova krsta. Grb je bio okružen zelenim vencem, sa hrastovim lišćem s desne strane i maslinovim lišćem s leve strane.

Simbolika, tradicija i istorijska osnova Sretenske zastave

Važno je napomenuti da ova zastava nije imala dugu tradiciju, budući da je Sretenjski ustav bio na snazi samo 55 dana. Stoga, u smislu dugovečnosti, ova zastava nema jaku istorijsku osnovu. Ipak, njena simbolika i specifičan dizajn ostavljaju nas da se divimo i razmišljamo o periodu u kojem je nastala.

Besplatna dostava
brza dostava
Eko boje
eko boje
Akcijska cena
akcijska cena
Kontaktirajte nas
We create your image ...